UUDISED JA TEATED

Lihaküpsetamisvõistlus „Piirideta BBQ“ kulgeb tänavu teisiti

Oleme harjunud, et lihaküpsetamisevõistlus „Piirideta BBQ" toimub mais Valga/Valka heategevuslikul piirilaadal. Kuid sellel aastal on paljud asjad teisiti ja antud võistlus saab teoks 10. oktoobril toimuva  Liivimaa Mihklilaada ajal. Tavatu on ka see, et publik peab võistlejaid uudistama kaugemalt, piiritletud ala äärest. Lihatooteid maitsta, nagu eelnevatel aastatel, kahjuks ei saa.

Eesti Barbeque Assotsiatsiooni President Roland Õunapuu sõnul toimub taoline võistlus Valgas juba kuuendat aastat, seega on tegemist lihaküpsetamise meistrite seas populaarse üritusega.

Võistkonnad võistlevad neljas võistluskategoorias: klassikaline ribi, kana, veiseliha ja dessert (peab olema küpsetatud kas grillil või siis bbq ahjus). Võistkondadele jagatakse võistlustoore kätte võistluspäeva hommikul kell 8, võistlus avatakse kell 10. Esimene võistlustööde hindamine on kell 13, seega peavad võistkonnad oma esimese võistlustöö saama valmis kolme tunni jooksul.

Kohtunikeks BBQ-võistlustel on erineva kategooria kohtunikud. Iga võistkonda peab hindama korraga minimaalselt kuus kohtunikku ja võistlustööde hindamine toimub „pimehindamise" meetodil -  kohtunikud ei tea, millist võistkonda nad parajasti hindavad.

Kohtunikud hindavad võistlusroogade puhul valmistatu välimust, valmidust ja maitset. Desserdi puhul hinnatakse välimust, maitset, loomingulisust ja seda, kas see on tõeline barbeque/grill. Hindamine toimub WBQA skaalal 1-10. Kõikide hindamiste kokkuvõttes selgub võistluse „Piirideta BBQ 2020" üldvõitja. Eraldi tunnustatakse iga võistluskategooria parimat.

Võistlust korraldavad koostöös Valga Kutseõppekeskus ja Eesti Barbeque Assotsiatsioon, kes on BBQ- ja grillialaseid võistlusi korraldanud juba alates 2001 aastast. Auhinnarahad paneb välja Valga vallavalitsus.

Oma osavõtusoovist saab teada anda kuni 08.10 kella 12.00 e-posti aadressil margus.ojaots@vkok.ee või helistades numbril 509 3546.

Vaata juhendit